אחת הבעיות שמייחדות סכסוכים בענף הבניה והנדל"ן היא חוסר הפרופורציה שקיים לעיתים בין היקף הסכסוך לאשורו לבין השפעתו בפועל, אשר עשויה להתפשט הרבה מעבר לגבולות הסכסוך. כך, סכסוך שנוצר תוך כדי פרוייקט בניה, עשוי להקשות על המשך העבודות בפרוייקט ובמקרים מסויימים אף לשתקו ולגרום לנזקים עצומים ובלתי פרופורציונליים לסכסוך עצמו.
סכסוכים אלו נוצרים בדרך כלל על פני תקופת זמן מסוימת, במהלכה מתגלים ניגודי אינטרסים לגיטימיים שלא נפתרו, עד שהם מבשילים לכדי משבר בעל השלכות רוחביות. בשלב טרום משפטי זה, בו הצדדים טרם פנו לערכאות משפטיות כדוגמת בורר או בית המשפט כדי שיכריעו בסכסוך, לצדדים טענות שאינן מנוסחות עדיין כתביעות, אך הן אינן מתיישבות בינהן ומגלמות אינטרסים כלכליים סותרים. בנוסף, מקבלי ההחלטות בקרב הצדדים – מנכ"לים, סמנכ"לים וכד', חשים לעיתים שהדיווחים מאנשיהם בשטח, באתר הבניה, לא מאפשרים להם לגבש תמונה ברורה ונייטראלית דיה, באמצעותה יוכלו להיכנס למשא ומתן שמטרתו לפתור את הקונפליקט. מכאן קצרה הדרך להחרפה מיותרת של הסכסוך והשפעה על הפרוייקט כולו, וזאת בהיעדר גורמים מקצועיים שמסוגלים להתערב בסכסוך ב"רמת השטח" ולהביא לפתרונו היעיל והמהיר, לטובת כל המעורבים.
התערבות של גורם מקצועי נייטראלי בקונפליקט בשלב זה, כאשר הוא רק מתחיל להתעורר, עשויה למנוע את הפיכתו לסכסוך נרחב ומר. לכן, אנו רואים בהליך זה, אשר מיושם על ידי עו"ד ומהנדס גדעון שפיגל במקרים רבים, כלי רב עוצמה המתאים במיוחד לסכסוכים בענף הבניה והנדל"ן, ואשר עשוי למנוע את החרפתם של הסכסוכים ואת היווצרותם של משברים רחבי היקף.