בשל מאפייניה הייחודים של קבוצת הרכישה, חברי הקבוצה עלולים להיתקל בקשיים בלתי צפויים במהלך המיזם: מדובר בעיסקה מורכבת; במסגרת המיזם יש צורך לערוך התקשרות בשלבים בין הגורמים השונים, בין היתר משיקולי מס; נדרש שיתוף פעולה לאורך פרק זמן ארוך ובין גורמים רבים, אשר הינם, לעיתים קרובות, חסרי נסיון בעסקאות מסוג זה; מארגן הקבוצה אינו מתחייב לעלויות הסופיות של הדירות (ל"שורה התחתונה") וללוח הזמנים, וגם בתוכנית הדירות ובשטחן עלולים לחול שינויים. לכל זאת יש להוסיף כי, מטבע הדברים, שיקולי ורצונות חלק מחברי הקבוצה עלולים להשתנות במהלך הבניה.
מצב ענינים זה טומן בחובו פוטנציאל לסכסוכים בין חברי הקבוצה לבין עצמם, בינם לבין המארגנים, ובין הקבוצה לבין גורמים אחרים המעורבים בפרויקט.
קבוצת רכישה הנקלעת במהלך הבניה של הפרויקט לסכסוך שלא נפתר באופן מהיר ויעיל, עלולה למצוא עצמה במצב בו כל הצדדים מפסידים, ולעיתים מדובר על חסכונות של חיים שלמים של חברי הקבוצה אשר יורדים לטמיון. הנסיון מלמד כי גם במקרים שהקונפליקט לא התלבה לכדי סכסוך במהלך הבניה, הרי שדחיית הטיפול בקונפליקט עלולה להותיר חלק מחברי הקבוצה במצב מתסכל בסוף הבניה. מכאן ועד לפרוץ סכסוך משפטי הדרך קצרה. לכן, יש חשיבות קריטית להתערבות מהירה של גורם מקצועי מייד עם התגלעות הסכסוך. בנוסף, אנו ממליצים לכלול במסגרת חוזי ההתקשרות של קבוצת הרכישה מנגנון מוסכם ליישוב סכסוכים, וזאת מאחר שעקב ריבוי הצדדים, הסכמה על מנגנון כזה לאחר פרוץ סכסוך עלולה להיתקל בקשיים.
עו"ד ומהנדס גדעון שפיגל מייעץ לחברי קבוצות רכישה בשלבים שונים של הפרוייקט, ובכלל זה בשלב ניסוח הסכם ההתקשרות ובגיבוש מנגנון מוסכם ליישוב סכסוכים במסגרת הסכם זה. כאשר הפניה אלינו נעשית לאחר פרוץ הסכסוך, אנו לומדים במהירות את נושאיו, מסייעים לצדדים להחליט על מנגנון מתאים לניהולו, ופועלים במסגרת מנגנון זה עד לפתרונו של הסכסוך. אנו משלבים בתהליך זה הליכי משא ומתן, גישור ובוררות המותאמים למאפייניה המיוחדים של קבוצת הרכישה, באופן שמגדיל את הסיכויים למציאת פתרון מוסכם שיחסוך מהצדדים את המאבק בבית המשפט.