כניסה לקונפליקט משפטי מלווה באי-ודאות רבה בנוגע לסיכונים ולסיכויים של צד למאבק. הניסיון מלמד כי, במקרים רבים, ההחלטה להיכנס למאבק משפטי היא תוצאה של החלטות אינטואיטיביות, אשר מתעלמות מרכיבים חשובים רבים שעשויים היו לגרום לנו לפעול בדרך שונה. במקרים בהם אכן מתבצע הליך של ייעוץ, תוצאתו פעמים רבות הן מסקנות כוללניות, ללא נתונים מספריים המבוססים על הליכים סדורים אשר יאפשרו למקבלי ההחלטות לפעול באופן מושכל.
Fair Solution מבצעת עבור לקוחותיה, כחלק אינהרנטי של מעורבותה בקונפליקט, הערכת סיכונים וסיכויים. במסגרת הערכה זו מתבצע הליך של זיהוי תרחישים אפשריים, יצירת "עץ החלטות" [לינק להסבר מה זה ואולי לתרשים לדוגמא] וגיבוש אומדן הסתברויות לתרחישים השונים, וכן ביצוע אומדן כספי של תוצאתו של כל אחד מהתרחישים, במידה ויתממש. לבסוף, מתבצע הליך של חישוב תוחלת התרחישים (EXPECTED ESTIMATED VALUE), אשר מבוסס על אומדנים אלה. תוצאת ההליך היא איתור החלופה האופטימלית והתוחלת שלה, באופן שמאפשר הצמדת "תג מחיר" לקונפליקט לצורך הערכת שווי הקונפליקט.
בהליך משולבים, במידת הצורך, מומחים מתחומים רלוונטיים, כדוגמת עורכי דין, כלכלנים, מהנדסים, מומחים לקבלת החלטות בתנאי אי-ודאות ועוד, בהתאם לצורך.