העובדות טובות מהחלומות
בקונפליקט משפטי, אחד האינטרסים המרכזיים של כל שחקן רציונלי הוא לאמוד נכון את תג המחיר של הקונפליקט ואשר יהווה מבחינתו מחיר שיווי משקל בו הוא אדיש בין פתרון מוסכם במחיר זה לבין המשך ניהול המאבק. האינטרס האמיתי של התובע הוא, אפוא, לפרוש מהמאבק בכל מחיר שהוא שווה או גבוה מתג המחיר שקבע לקונפליקט. נתבע רציונלי, מנגד, יהיה מוכן לפרוש מן הקונפליקט אם התובע יהיה מוכן להסתפק במחיר מוצע שהוא שווה או נמוך לתג המחיר שהוא הצמיד לקונפליקט.
תחום החפיפה בין תגי המחיר שנקבעו על ידי הצדדים הוא אזור "הפתרון ההוגן" (Zone of Fair Agreement- ZOFA). תחום חפיפה זה מתקיים רק אם תג המחיר של הנתבע גבוה מתג המחיר של התובע. בכל מקרה אחר, לא ימצא פתרון מוסכם, בדומה לכך שלא תתבצע עסקה רגילה בין מוכר לקונה. מכאן החשיבות הגדולה שנודעת לקביעת תג המחיר לקונפליקט על ידי הצדדים בצורה מושכלת.
FairSolution מסייעת לצדדים בהליך חשוב זה של קביעת תג המחיר לקונפליקט. למעשה, אנו סבורים כי תג המחיר הוא התוצאה הנדרשת מהליך שלהערכת סיכויים וסיכונים.
יש לזכור, כי בקונפליקט המתנהל במסגרת הליכים משפטיים, לצדדים בדרך כלל אין אינטרס לגלות את תג המחיר שלהם לצד השני. מסיבות טקטיות מובנות, כל צד מציג עמדה קיצונית בנוגע לתג המחיר, תוך ניסיון להטות את דעת השופט לכיוון עמדתו. כך נוצר מעגל קסמים מונע פתרון (למעשה מדובר במצב של דילמת האסיר).
באמצעות מודלים כלכליים שונים לניהול ופתרון קונפליקטים, בין היתר מתחום תורת המשחקים ותכנון המנגנונים,FairSolution מסייעת לצדדים להגיע לפתרון מוסכם באזור "הפתרון ההוגן". במידה ואנו מייצגים צד אחד לקונפליקט, ברשותנו כלים שונים לכפות על הצד שכנגד לגלות את תג המחיר האמיתי שלו לקונפליקט, באופן שיקצר את ההליך ויכפה פתרון הוגן ויעיל, לשביעות רצון הלקוח.